„Avantura počinje ovde!“ Međunarodni sajam turizma 2024.

destinacije

Na Beogradskom sajmu će od 22. do 25. februara 2024. godine biti održana prvoklasna turistička manifestacija, skup celog regiona jugoistočne Evrope i drugih delova sveta 45. Međunarodni sajam turizma (hale 1, 1A i 4) i 19. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA
(hale 2A i 2C). ITF Međunarodni sajam turizma jedan je od poslovnih stubova Beogradskog sajma i celokupne srpske turističke privrede. Uz značajan uticaj na ekonomiju, turizam spada u snažne pokretače privrednog rasta i razvoja, stvarajući sinergiju između srodnih sektora i doprinoseći ukupnom prosperitetu zemlje. Turistički sektor direktno i indirektno zapošljava veliki broj ljudi, a prihodi od turizma povećavaju bruto domaći proizvod zemlje, pružajući stabilnost ekonomiji.

Zemlja partner Sajma turizma 2024. je Republika Grčka. Grčka i Srbija nastavljaju uspešnu saradnju u oblasti turizma ovogodišnjim partnerstvom na 45. Međunarodnom sajmu turizma na Beogradskom sajmu, gde će Grčka, ubedljivo najtraženije tržište za građane Srbije koji letuju u inostranstvu, ove godine biti posebno predstavljena kao zemlja partner. U paviljonu Nacionalne turističke organizacije Grčke posetioce očekuju izlagači iz čitave zemlje, od regionalnih predstavnika, turističkih organizacija iz najpopularnijih grčkih destinacija, pa sve do profesionalnih udruženja. Tokom sajamskih dana posetioci će pred sobom imati najraznovrsniju i sveobuhvatnu ponudu smeštajnih kapaciteta, apartmana i hotela u kontinentalnim i ostrvskim letovalištima u Grčkoj, što je snažan motivator da se na sajmu napravi dobar i ekonomičan izbor iz first minute ponude. Ova saradnja doprineće daljem unapređenju turističkog prometa između dve zemlje, imajući u vidu da je i broj grčkih turista u Srbiji u stalnom porastu.

Imali smo priliku da na ovogodišnjem sajmu turizma pričamo sa Džordžom Kakutisom koji je direktor kancelarije turističke organizacije Grčke u Srbiji. Grčka je zemlja partner ovogodišnjeg ITF-a, recite nam više o ovogodišnjoj saradnji sa sajmom turizma:

Želeo bih da iskažem svoju pohvalu što smo zemlja partner na 45. ITF-u, najvećem događaju te vrste u jugoistočnoj Evropi, što takođe pokazuje da srpsko turističko tržište ima veliki značaj za grčki turizam, posebno u severnom delu Grčke. Imamo mnogo suizlagača i lokalnih turističkih zajednica koji promovišu svoje turističke proizvode srpskoj publici.

Srpski turisti nisu novi u Grčkoj, šta želite da promovišete ove godine, koje regione i destinacije:

Pre svega želim da se zahvalim srpskim turistima jer je njihova turistička destinacija broj jedan Grčka. Srpski turisti uglavnom putuju u severnu Grčku, posebno na Halkidiki, region Pijerija i Tasos i svi naši napori za promociju usmereni su na nove destinacije i nove tematske proizvode kao što su gastronomija, vinski turizam, kulturni turizam i eko turizam. Pozivam srpske turiste da dođu u Grčku i otkriju skrivene destinacije. 

Preporučite nam 3 destinacije u Grčkoj koje mogu biti ,,skrivena mesta,,, koja turisti moraju da otkriju:

Želeo bih da preporučim region Istočne Makedonije i Trakije, Pilion i Peloponez. Ove destinacije nude jedinstvene mogućnosti i imaju neverovatan kulturni turizam, prirodu i naravno spektakularne plaže

Zbog ekskluzivnih sajamskih cena, first minute ponuda i paketa sa mnoštvom pogodnosti, Sajam turizma je za posetioce već dugi niz godina omiljeni godišnji orijentir za odabir aranžmana i destinacija, kao i sagledavanje svega što turistički sektor ima da ponudi. I ove godine posetioci će iz velike ponude moći da izaberu prema svojim afinitetima: porodična putovanja, daleke i egzotične destinacije, putovanja za mlade, city break, odmor i oporavak u banjama, spa vikende na planinama, eko i aktivni turizam, kongresna dešavanja… Prvi put na Sajmu turizma nastupaju Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a zemlje koje se vraćaju i ponovo učestvuju su ostrva Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe.

Kada ste u Beogradu za vreme Međunarodnog sajma turizma važno je da izaberete dobar hotel sa lokacijom u blizini Sajma. Hotel sa najboljom lokacijom u gradu ako posečujete Beogradski sajam je Hotel Mint. Hotel Mint se nalazi na samo 5 minuta hoda od Međunarodnog Beogradskog sajma. Udaljen je samo 200 metara od autoputa, 2 kilometra od centra grada i 16 kilometara od aerodroma. Hotel Mint je porodični hotel koja nudi savršen spoj modernog stila i tradicionalne udobnosti. Njihova usluga je usmerena na pružanje savršenog iskustva za poslovne putnike sa ličnim pečatom karakterističnim za srpsko gostoprimstvo. Jednostavno rečeno, teško ćete naći udobniji boravak u Beogradu po ovim cenama.

Hotel nudi jednokrevetne, bračne, dvokrevetne, komforne i trokrevetne sobe za pušače i nepušače. Sve sobe su prostrane, elegantno dizajnirane i prirodno osvetljene, sa besplatnim bežičnim internetom, kablovskim kanalima, sefom, kupatilom i dobro snabdevenim mini barom. Hotel nudi besplatan parking sa 24-časovnim video nadzorom, besplatan Vi-Fi i doručak uključen u cenu. Hotel se nalazi na Senjaku, to je kraj grada poznat po parkovima, vilama, ambasadama i nekim od bolje čuvanih gradskih tajni, kao što su udobni, ušuškani i kafići sa prijatnim baštama.

Svakog jutra od 7 očekuje vas ukusna i topla domaća hrana na švedskom stolu. Restoranski prostor je projektovan tako da se bez napora prilagodi za poslovne sastanke, seminare, radionice i prezentacije do 25 osoba. Za više informacija o samom hotelu ali i cenama možete posetiti zvanični sajt Hotela Mint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *